top of page

Finale prototype nr. 4

Updated: Jun 3, 2019


Dit is ons finale prototype. De remote bestaat uit een behuizing en vier schijfjes. Elk van deze schijfjes heeft zijn eigen functie zoals aangegeven met een icoontje op het schijfje. Onderaan de behuizing is er plaats voor drie schijfjes die met een magneet blijven hangen op zijn plaats. Het vierde schijfje ligt vanboven op de remote en blijft eraan hangen door diezelfde magneet. Door het schijfje naar boven en beneden te schuiven bestuur je b.v. het licht, geluid of de rolluiken. Deze beweging is zeer intuïtief en ook al staan er geen aanwijzingen op de remote kunnen toch alle mensen het met gemak gebruiken.


De lengte en dikte van de remote zit gemakkelijk in de hand en laat je het schijfje volledig van onder naar boven bewegen zonder ongemak. Deze vorm is het gevolg van vooraf gaande prototypes en testen met gebruikers. Ondermeer hebben we de gleuf waarop het schijfje vanboven glijdt laten stoppen iets voor het einde van de remote. Dit geeft aan dat het verlengde de onderkant is, net zoals bij alle afstandsbedieningen waar de knoppen vanboven staan en een kleine ruimte beneden is.


Het ontwerp is zeer minimalistisch en to-the-point. Ons doel was een gemakkelijke interface ontwerpen die een meerwaarde heeft in het leven van alledaagse mensen en te gebruiken is zonder enige uitleg of een handleiding. We hebben er ook bewust voor gekozen om geen enkele technologie zoals lichtjes of knoppen te laten zien aan de buitenzijde van het product. Dit verwijst naar het intuïtieve gebruik ervan zonder verdere uitleg. De ideale interface.

bottom of page