top of page

Uitleg

Wat is het?

Een abstarct kunstwerk dat de sfeer, kleuren en mogelijke vormen van de band weergeeft. Alle werken zijn uniek door de gebruikte techniek; resin pouring. Na oefening maak je gemakkelijk één werk in minder dan vijf minuten.


Hoe?

Het is aangeraden om eerst zelf te oefenen met de techniek. Sommigen kunnen het van de eerste keer, anderen vragen wat meer oefening. (1 dag is waarscheinlijk voldoende)


Canvas met epoxy

Begin met epoxy hars samen te stellen door de twee componenten te mengen. Tip: maak een kleine hoeveelheid aan want het begint onmiddelijk te harden. (langzame epoxy is ideaal) Meng de epoxy in kleine bekertjes met een kleine hoeveelheid pigment, acryl, ... Breng vervolgens de gekleurde epoxy aan op een canvas. Er zijn verschillende technieken hiervoor te vinden op o.a. Youtube. Gebruik van een haardroger zorgt ervoor dat de verschillende kleuren epoxy in elkaar vloeien. Resiblast geeft cel structuren. Gasbrander is ideaal om luchtbellen weg te branden. Laat vervogens het canvas 24 uur drogen.


Tip: breng een grondlaag op het canvas aan.

Tip: schets eerst het werk dat je ongeveer wilt bekomen, inclusief kleur gebruik en welke technieken je waar gaat gebruiken. Dit geeft veel betere resultaten in een fractie van de tijd!


Plaatsen van de letters op het canvas

Lasercut een stencil en breng deze vervolgens aan op het canvas met spuitverf, ... Er zijn hier wellicht betere technieken voor.


UV & bescherm coating

Dit is optioneel. Je kan ook eventueel een UV beschermvloeistof in het epoxy mengen. Dit zorgt ervoor dat het werk volledig is beschermd en geen andere coating meer moet krijgen. Het is ook mogelijk dat je epoxy al voorzien is van een gelijkaardige bescherming (b.v. bij art resin). Ook hier is geen afwerking meer nodig. Indien je het werk achteraf wilt coaten kan dit met verschillende coatings.


Contact

Indien u vragen heeft kan u mij contacteren via mail: mattice@boets.be


bottom of page